Ședință lunară în protopopiatul Beclean

Marți, 17 septembrie 2013, a avut loc ședința lunară a preoților din protopopiatul Beclean. Întâlnirea s-a desfășurat la sediul protopopiatului de pe Aleea Castanului nr. 4 și a fost prezidată de părintele protopop Vicențiu Doru Zinveliu. S-au discutat anumite probleme administrative, precum și de ordin pastoral-misionar, cu care se confruntă preoții din parohiile de pe raza protopopiatului. Potrivit corespondentului Radio Renașterea în protopopiatul Beclean, Pr. Doru Plăian s-a adus la cunoștiința celor prezenți faptul că în această toamnă va fi organizată conferința preoțească de toamnă, cu tema „Două imperative de misiune în parohii, activitățile cu tinerii și asistența socială”, conferință ce va fi prezidată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Tema conferinței va fi tratată de părintele Vasile Filipașu din parohia Manic, părintele Ioan Mihai Pop din parohia Chiochiș, părintele Dan Bota din parohia Sângeorzu-nou și părintele Sergiu Balint din parohia Matei.

Un alt punct pe ordinea de zi a fost anunțarea preoților cu privire la implicarea lor în pregătirea tinerilor din parohii pentru participarea la Festivalul tinerilor din Arhiepiscopia Clujului, ce va fi organizat în luna noiembrie.

Părintele protopop, Doru Zinveliu a subliniat apoi importanța intensificării activității cercurilor preoțești, cât și rugămintea ÎPS Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului de a se realize o colectă pentru sinistrații din Moldova. S-au discutat la finalul conferinței și diferite probleme pe care preoții le întâmpină în parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente