Ședința lunară a preoților din Protopopiatul Ortodox Huedin

Preoții din Protopopiatul Ortodox Huedin s-au întâlnit miercuri, 13 februarie 2013, în ședință lunară de lucru. Întrunirea a avut loc în sala de Conferințe „Sfinții Trei Ierarhi” de la sediul protopopiatului.

Potrivit pr. Ciprian Taloș, în prima parte a ședinței s-au discutat probleme referitoare la administrația parohială și s-au comunicat preoților adresele oficiale primite din partea Centrului Eparhial. În cea de a doua parte, au avut loc o serie de evenimente culturale. Au fost lansate și prezentate două cărți, după cum aflăm de pe site-ul Radio Renașterea. Primul volum aparține domnului Lazăr Morcan, artist plastic, pictor, grafician și poet, moț de obârșie. Acesta a prezentat preoților prezenți la ședință, cartea „Pe urmele Iancului. Tradiții și artă”, apărută anul trecut la Editura Gedo, din Cluj-Napoca. Domnul Lazăr Morcan este autorul acestei cărți, dimpreună cu domnul Ioan Tărășel. A doua carte ce a fost prezentată a fost cartea domnului profesor Nicolae Șteiu: „Protopopul Aurel Munteanu: Erou și Martir al neamului”.

Aceasta este de fapt o reeditare a ediției din 1998, bineînțeles, cu adnotări ulterioare și cu aducerea la zi a informațiilor găsite despre părintele protopop martir Aurel Munteanu. În ultima parte a ședinței de lucru a fost prezent ca invitat special, domnul profesor economist Liviu Sabău, președintele Asociației Proprietarilor de Păduri, Pășuni și Terenuri Agricole din Ardeal, care a oferit preoților informații practice cu privire la proprietățile parohiale.

Comentarii Facebook


Știri recente