Ședința lunară a Asociației „Liga Femeilor Creștine Ortodoxe” din Râmnicu Vâlcea

Marți, 25 ianuarie 2014, de la ora 17.00, Sala Multimedia a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea a găzduit ședința lunară a membrelor Asociației „Liga Femeilor Creștine Ortodoxe”, potrivit arhiram.ro.

Ședința prezidată de către doamna președinte Maria Popescu a fost deschisă cu o rugăciune, rostită de către părintele Emanoil Bărbuț. A urmat prezentarea Raportului de activitate al lunii februarie, după care președinta Ligii a vorbit despre cele două proiecte propuse în ședința din luna trecută: „Tu înveți și noi te premiem!”, precum și proiectul de cateheză „Hristos – lumina sufletului nostru!”, în concordanță cu declararea anului 2014 de către Patriarhia Română ca An omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și Sfintei Împărtășanii) și An comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni.

Ședința a continuat cu prezentarea proiectului „Iubirea de aproapele meu” de către inițiatoarea acestuia, scriitoarea Zenovia Zamfir, proiect în care organizația Liga Femeilor Creștine Ortodoxe este partener alături de Societatea Culturală „Anton Pann”. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de un an de zile și are ca scop vizitarea tuturor Centrelor de Vârstnici din județul Vâlcea. La fiecare vizită sunt dăruite vârstnicilor alimente, cărți, îmbrăcăminte și încălțăminte.

Fiind la începutul Postului Păresimilor, părintele Emanoil Bărbuț de la Parohia Cetățuie I – îndrumătorul spiritual al organizației, a ținut un cuvânt de învățătură despre însemnătatea postului în viața credincioșilor, subliniind că postul trupesc fără cel sufletesc este lipsit de orice valoare morală. „Postul cel adevărat – spune Sf. Vasile cel Mare – constă în reținerea de la cele rele. Dezleagă toată legătura nedreptății, iartă aproapelui tău vătămările, dăruiește lui datoriile. Tu nu mănânci carne, dar mănânci pe fratele tău. Tu te reții din vin, dar nu înfrânezi zburdările trupului. Tu nu mănânci până seara, dar petreci ziua cu procese.” (Despre post, 10).

La finalul întâlnirii părintele spiritual a dăruit cu ocazia zilei de 1 Martie câte o floare doamnelor prezente.

Comentarii Facebook


Știri recente