Ședința lunară a Asociației Liga Femeilor Creștine Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului

La sediul Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul”, marți 29 aprilie 2014, s-a desfășurat ședința lunară a Asociației „Liga Femeilor Creștine Ortodoxe” din Arhiepiscopia Râmnicului. La întâlnire au participat membre ale Ligii, Părintele Emanoil Bărbuț, îndrumătorul spiritual al Asociației, iar ca invitat a fost Părintele Alin Constantin Prunoiu de la Parohia Bratia-Mijlocu, comuna Galicea, informează arhiram.ro.

În cadrul ședinței au fost prezentate acțiunile întreprinse de Ligă în luna aprilie, precum și stadiul de derulare a proiectelor „Tu înveți și noi te premiem!” – adresat copiilor din familiile aflate in evidență, pentru încurajarea frecventării școlii și „Iisus Hristos – Lumina sufletului nostru” – proiectul de cateheză care va debuta în luna mai la Parohia Cetățuia 1.

Acțiunile din luna aprilie se încheie în data de 30 aprilie cu proiectul „O floare pentru suflet” prin care membrele Ligii au dăruit flori ce urmează să fie plantate în grădina Centrelor pentru persoane vârstnice și de îngrijire și asistență Bistrița din comuna Costești, județul Vâlcea, pentru a aduce o bucurie beneficiarilor acestor unități.

În cuvântul de învățătură Părintele Emanoil Bărbuț le-a vorbit doamnelor despre cea mai mare sărbătoare a creștinilor ortodocși, Învierea Domnului, Sărbătoare a sărbătorilor și despre importanța păstrării în suflet a acestei supreme bucurii pe tot parcursul vieții creștinești.

La încheierea întâlnirii sala a răsunat de cântarea „Hristos a înviat!”, după care doamnele, cu bucurie în suflet, au ciocnit un ou roșu și au servit o felie de cozonac, în spiritul tradiției creștine.

Comentarii Facebook


Știri recente