Şedinţă LTCOR în cadrul Protoieriei Sector 1

La Biserica „Sfântul Gheorghe“-Griviţa, sediul Ligii Tineretului Creştin Ortodox (LTCOR), Filiala Sector 1 Bucureşti, marţi, 19 mai, a avut loc o şedintă de lucru a acestei asociaţii de tineret. Lucrările au fost prezidate de pr. prof. dr. Dan Toader, protoiereul Protopopiatului Sector 1 Capitală, şi de pr. Lică Lepădatu, secretarul LTCOR, Marius Valentin Tudor, preşedintele LTCOR sector 1, şi Nicolae George Rusu, vicepreşedintele ligii, potrivit Ziarul Lumina.

Au participat toţi preşedinţii departamentelor de tineret din cuprinsul Protoieriei Sector 1, întâlnirea având drept scop stabilirea obiectivelor operaţionale pentru buna desfăşurare a activităţilor. S-au discutat, de asemenea, diferite apecte şi provocări pe care tinerii implicaţi în viaţa bisericească le întâlnesc.

„În ziua de azi, tinerii sunt cei care pot rămâne în pas cu schimbările societăţii. Toate noutăţile sunt o provocare pentru ei, dar şi pentru Biserică, motiv pentru care Biserica are nevoie de aceste organizaţii de tineret în mijlocul ei, cu ajutorul lor poate simţi pulsul societăţii din rândul tinerilor şi nevoile lor şi poate intermedia lucrarea în raport cu ei.

De asemenea, şi liga poate răspunde provocărilor mai bine având ca ajutor şi îndrumare Biserica, între ele existând o simbioză. Atunci când credinţa este unită cu voinţa şi cu dragostea pentru Dumnezeu şi pentru aproapele, se săvârşesc într-adevăr lucruri minunate“, a declarat pr. protoiereu Dan Toader.

LTCOR funcţionează în cadrul Bisericii Ortodoxe Române cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, scopul asociaţiei fiind acela de a promova credinţa şi spiritualitatea creştin-ortodoxă, urmărind, de asemenea, apărarea drepturilor tinerilor şi conştientizarea îndatoririlor acestora pe care le au faţă de Biserică, neam şi familie.

Comentarii Facebook


Știri recente