Ședință de lucru a Protopopilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului

Protopopii din Arhiepiscopia Clujului s-au întâlnit joi, 14 februarie, în ședință de lucru. Întrunirea s-a desfășurat de la ora 10:00, la Centrul Eparhial, și a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Au fost prezenți: PS Vasile Someșanul, Consilierii Eparhiali și cei 9 protopopi ai Arhiepiscopiei, potrivit Radio Renașterea.

În cadrul ședinței s-au dezbătut diverse probleme administrative și pastorale. Au fost prezentate proiectele misionare și culturale desfășurate de parohii. Despre concluziile reuniunii a oferit câteva detalii Vicarul Administrativ al Arhiepiscopiei, pr. Iustin Tira: „În cadrul ședinței s-au discutat probleme privind disciplina financiară, aspecte cu referire la conservarea și protejarea și restaurarea monumentelor istorice, probleme privind taxele Protopopiatelor și parohiilor pentru fondurile eparhiale, privind distribuirea acestor fonduri către parohiile cu o situație materială foarte modestă, către proiectele care sunt în derulare și, bineînțeles, susținerea proiectelor mari pe care Centrul Eparhial le are în derulare, respectiv clădirea noii Facultăți de Teologie, dar mai ales demararea celorlalte proiecte, privind Centrele pentru Tineret de la Sângeorz Băi, Câmpenești și Săcuieu, precum și a Centrului Misionar-Pastoral Sfântul Andrei din Cluj-Napoca. S-a pus, de asemenea, în discuție și Căminul care se preconizează să fie construit în comuna Baciu, mai precis în zona satului Corușu, pe un teren pe care l-am primit donație, în ideea ca acel edificiu să aibă o componentă de Cămin Preoțesc”.

Ședința a fost urmată, de la ora 12:00 de întrunirea membrilor Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a clerului și a personalului bisericesc din Eparhia Clujului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…