Ședința de lucru a Consiliului Eparhial și a Adunării Eparhiale în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Marți, 29 ianuarie 2013, a avut loc la Centrul Eparhial ședința de lucru a Consiliului Eparhial și a Adunării Eparhiale.

Programul zilei a început la ora 7:00, când a fost oficiată Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia.

La 8:30 a avut loc ședința de lucru a Consiliului Eparhial, unde au fost citite rapoartele de activitate de la fiecare sector și aprobate de Consiliul Eparhial, pentru ca mai apoi să fie analizate de comisiile Adunării Eparhiale, potrivit sf-esc.ro.

La ora 10:00, toți membrii Adunării Eparhiale au participat la slujba de Te-Deum, care a avut loc la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia.

În Aula Centrului Socio – Cultural, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, Președintele Adunării Eparhiale, a deschis ședința acestui for bisericesc de conducere, cu un moment de rugăciune pentru fericiții adormiți ai acestei Eparhii, Preafericitul patriarh Teoctist, Preasfințitul Episcop Damaschin și toți preoții și mirenii, trecuți la Domnul, care au ostenit la înființarea acestei Eparhii. Preasfinția Sa a făcut o prezentare a împlinirilor cu care Dumnezeu a binecuvântat Eparhia noastră în cursul anului 2012 și a așteptărilor pe care le avem în cursul acestui an, când se împlinesc 20 de ani de la înființarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și toate evenimentele se vor desfășura sub mesajul aniversar: „1993-2013 SLUJIRE ȘI DĂRUIRE. DOUĂ DECENII DE MISIUNE CREȘTINĂ ÎN EPISCOPIA SLOBOZIEI ȘI CĂLĂRAȘILOR”.

A urmat o pauză, timp în care Comisiile Permanente ale Adunării Eparhiale au analizat rapoartele de activitate, după care, în plen, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a invitat președinții comisiilor permanente să prezinte referatele.

Au luat cuvântul membrii Adunării Eparhiale: domnul Nicolae Țiripan, Părinte Nicolae Trușcă, domnul profesor Vasile Silvian Ciupercă, domnul Done Șerbănescu, care au exprimat opinii despre realizările anului 2012 și au propus obiective pentru anul 2013.

După aceste intervenții, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a supus aprobării plenului rapoartele Comisiilor, acestea fiind votate în unanimitate.

Preasfinția Sa a declarat închisă ședința de lucru a Adunării Eparhiale, făcând urări de mulți și binecuvântați ani în acest an aniversar.

Comentarii Facebook


Știri recente