Şedinţă de lucru a cercurilor pastoral-misionare din cadrul Protoieriei Ploieşti Nord

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în perioada 11 – 12 octombrie 2015, la Centrul Social-Pastoral Sfânta Cruce de la Mănăstirea Caraiman, judeţul Prahova, s-au desfăşurat lucrările cercurilor pastoral-misionare ale preoţilor din cadrul Protoieriei Ploieşti Nord.

La eveniment a fost prezent, alături de părintele Cosmin Adrian Matei, protoiereul protopopiatului Ploieşti Nord, şi părintele prof. dr. Nicolae Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din Bucureşti.

Inovaţiile liturgice şi influenţa lor asupra vieţii misionare a Bisericii

Întâlnirea s-a desfăşurat în contextul dezbaterilor prilejuite de Anul comemorativ al misiunii parohiei şi mănăstirii astăzi. Invitatul de onoare în cadrul acestei întâlniri a fost părintele prof. dr. Nicolae Necula care a susţinut prelegerea cu titlul Inovaţiile liturgice şi influenţa lor asupra vieţii misionare a Bisericii.

„În alocuţiunea rostită, părintele prof. dr. Nicolae Necula a prezentat cele mai des întâlnite inovaţii strecurate în cultul bisericii noastre şi a precizat gravitatea cu care acestea deformează mesajul sacrul al bogatului cult ortodox. Importanţa uniformităţii în slujirea sfintelor slujbe a fost subliniată de preacucernicul părinte protopop Cosmin Adrian Matei. Tot cu acest prilej părintele protopop Cosmin Adrian Matei şi-a exprimat dorinţa intensificării întâlnirile cu caracter frăţesc între preoţii slujitori pentru o mai bună cunoaştere a provocărilor şi necesităţilor slujirii la sfintele altare în contextual actual”, a precizat pr. Iftimi Ionuţ-Dragoş de la Parohia Goga, Protoieria Ploieşti Nord.

Alături de cei prezenţi, prin purtarea de grijă a părintelui protopop Cosmin Adrian Matei, s-a aflat şi părintele Stroe Mihăiţă, protoiereul protopopiatului Ploieşti Sud.

Comentarii Facebook


Știri recente