Ședința de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Slatinei și Romanaților

La Complexul „Sucidava” din orașul Corabia, a avut loc joi, 6 mai, ședința de constituire a Adunării Eparhiale pentru mandatul 2010-2014. Întâlnirea a debutat cu slujba de Te Deum, oficiată de către Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, în prezența membrilor Adunării.

În cadrul ședinței, au fost validate mandatele membrilor aleși în cele zece circumscripții din întreg județul Olt, s-a aprobat componența comisiilor de lucru și a secretariatului Adunării. Totodată, au fost desemnați reprezentanții Eparhiei noastre în Adunarea Națională Bisericească, membrii Consiliului Eparhial, ai Consistoriului, precum și delegații în Consistoriile Mitropolitane. Apoi, Preasfințitul Părinte Sebastian a făcut o scurtă prezentare a Eparhiei, a realizărilor și a nevoilor pastorale și cultural-misionare cu care se confruntă Episcopia noastră, în special preluarea și continuarea lucrărilor la Catedrala Episcopală, informează episcopiaslatinei.ro.

De reținut că Adunarea Eparhială este organul eparhial deliberativ, ce are în componență 30 de membrii (10 clerici și 20 laici) din județul Olt, împărțiți pe cinci comisii de lucru: administrativ-bisericească; cultural-educațională; economică, bugetară și patrimonială; social-filantropică și organizatorică; juridică și de validare. Adunarea analizează dările de seamă anuale ale fiecărui sector al Episcopiei și aprobă proiectele ce urmează a se desfășura în continuare.

Comentarii Facebook


Știri recente