Ședință cu protopopii la Arhiepiscopia Sibiului

La reședința mitropolitană din Sibiu a avut loc astăzi, 4 martie 2014, o ședință administrativă cu cei 11 protopopi din Arhiepiscopia Sibiului. Întâlnirea a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de care s-au aflat Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului și o parte din membrii administrației eparhiale, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

În cadrul ședinței administrative, opt dintre vechii protopopi ai eparhiei amintite au fost reconfirmați în funcții, iar trei preoți au fost prezentați ca noi protoierei în unități administrative din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului. Astfel, părintele Mihai Naicu de la Parohia Agnita I a fost numit protopop de Agnita, județul Sibiu, părintele Alexandru Petrică de la Comana de Jos a fost desemnat a conduce Protopopiatul Rupea, județul Brașov, iar părintele Petru Toader Damian de la Parohia Gura Râului II este noul protopop de Săliște, județul Sibiu. Noii protopopi au fost felicitați de ierarhi și participanții la ședință pentru funcția primită și au fost îndemnați să răspundă cu multă responsabilitate la chemarea chiriarhului de a fi reprezentantul acestuia în unitatea administrativă încredințată. Atât noii protopopi cât și cei care încep acum un nou mandat au datoria să sprijine parohiile în lucrarea pastoral-misionară, administrativă, culturală și socială prin proiectele eparhiale sau cele de la nivel de Patriarhie și prin toate programele pe care administrația eparhială le elaborează cu scopul de a intensifica activitățile bisericești.

Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat mai multe probleme de ordin administrativ și pastoral-misionar, la care cei 11 protopopi trebuie să răspundă cu promptitudine și să implementeze mai multe proiecte și programe în protopopiate și în parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Când începe Postul Paștelui 2022

În 2022, Postul Mare va începe luni, 7 martie. Numit în vechime Quadragesima, adică Patruzecime, acest post este o pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ce va avea loc în data de…