Ședința Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

În sala de ședințe a Centrului eparhial Roman a avut loc ieri ședința de lucru a Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, informează „Ziarul Lumina”.

Întâlnirea a fost prezidată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, și i-a reunit pe părinții consilieri și inspectori ai Centrului eparhial Roman, precum și pe părinții protopopi din cele șase protopopiate. După cum ne-a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în cadrul ședinței a fost stabilit calendarul evenimentelor cultural-religioase în protopopiate, execuțiile pe anul 2012 și prevederile bugetare pe anul 2013.

„Totodată s-a discutat situația vânzărilor de lumânări, statistica populației potrivit recensământului din 2011 s.a. Cu privire la evenimentele culturale din anul 2013, fiecare protopopiat a prezentat programul propus și s-au stabilit următoarele: organizarea Zilelor Episcop Melchisedec Ștefănescu, ediția a XIII-a, în perioada 16-18 mai 2013, organizarea conferințelor de vară cu preoții, iar în plan editorial, tipărirea a două volume din integrala Episcop Melchisedec”, a declarat pr. Constantin Gherasim.

Comentarii Facebook


Știri recente