Ședință administrativă în Protopopiatul Șimleu Silvaniei

La sediul Protopopiatului Șimleu Silvaniei a avut loc luni, 14 martie, ședința administrativă lunară, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Cu acest prilej, părintele protopop Vasile Boșca a transmis urările de bine doamnelor preotese cu ocazia zilei de 8 Martie.

Ședința a debutat cu susținerea conferinței tematice de către pr. Pop Pavel, preot paroh la Parohia Ban, tema conferinței fiind ‘Sfântul Botez – Prezentare istorică. Semnificație teologică și existențială’.

La ședință a participat și inspectorul în asigurări Gheorghe Chiș , care a explicat preoților prezenți modul în care se vor face asigurările obligatorii ale imobilelor parohiale și lăcașurilor de cult împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundațiilor, conform Legii 260/2008, republicată în 2011.

În cele din urmă, au fost discutate probleme de ordin administrativ, părintele protopop Vasile Boșca făcându-le cunoscut preoților și faptul că mâine, 17 martie, va avea loc, la Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Zalău, întâlnirea cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sălaj, în vederea clarificării unor norme care trebuie îndeplinite de fiecare parohie în parte, cu privire la stingerea și prevenirea incendiilor.

Următoarea ședință administrativă în Protopopiatul Șimleu Silvaniei va avea loc în 11 aprilie, iar în cadrul ei va fi susținută conferința cu tema ‘Sfântul Botez – Influențe scolastice și neoscolastice. Pregătirea părinților trupești și a nașilor pentru botezul copiilor’, de pr. Augustin Câmpean , paroh al Parohiei Bănișor.

Comentarii Facebook


Știri recente