Ședință administrativă în Protopopiatul Sibiu, dedicată ITO 2018. IPS Laurenţiu i-a îndemnat pe clerici să susţină evenimentul

Preoții din Protopopiatul Sibiu s-au întrunit joi în ședință administrativă lunară. Întâlnirea prezidată de IPS Laurenţiu s-a concentrat pe organizarea Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși din 2018, ce va avea loc la Sibiu în perioada 6-9 septembrie.

„Am cerut preoților să se implice în organizarea evenimentului deosebit pe care îl vom găzdui anul acesta în perioada 6-9 septembrie. Le-am solicitat preoților să devină parteneri în organizare, să ne ajute cu tot ceea ce pot ei ca voluntari și mai ales să transmită mesajul nostru pe care l-am oferit acum credincioșilor din parohii. Este vorba de o scrisoare pastorală prin care îi invităm pe credincioși să fie prezenți la deschiderea evenimentului alături de tineri, în Piața Mare”, a spus Mitropolitul Ardealului.

Înainte de începerea lucrărilor, Părintele Mitropolit a oficiat o slujbă de sfințire a sediului Protopopiatului Sibiu care a fost renovat prin crearea unor noi spații de lucru, potrivit site-ului oficial al Eparhiei.

În timpul şedinţei au fost abordate alte subiecte precum stadiul lucrărilor de construcție la mai multe biserici noi din Sibiu și împrejurimi şi programul liturgic de la Catedrala mitropolitană la Praznicul Floriilor, în Săptămâna Pătimirilor și la praznicul Învierii Domnului.

Foto Credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti | FOTO

Astăzi, 20 februarie 2019, în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, au  avut loc lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti. Înainte de începerea lucrărilor membrii Adunării Naţionale Bisericeşti au participat împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Catedrala Patriarhală,…