Ședință administrativă în Protopopiatul Sibiu

La sfârşitul săptămânii trecute, la sediul Protopopiatului Sibiu a avut loc şedinţa administrativă lunară a preoţilor din parohiile arondate acestei protoierii. Lucrările şedinţei au fost prezidate de protopopul de Sibiu, Ioan Coşa, iar pe ordinea de zi s-au aflat probleme de ordin administrativ, precum şi prelucrarea mai multor adrese ale Arhiepiscopiei Sibiului, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

Primul punct pe ordinea de zi a şedinţei a fost comunicarea către preoţi a modalităţii în care pot organiza activităţi în jurul temei din acest an. Protopopul Ioan Coşa a adus la cunoştinţa preoţilor faptul că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Românea declarat anul 2016 ca fiind Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi i-a îndemnat pe slujitorii sfintelor altare să intensifice în mod deosebit activităţile de colaborare şi lucru cu tineretul.

Următorul punct de pe ordinea de zi a fost comunicarea adreselor din partea Arhiepiscopiei Sibiului privitoare la problemele administrative şi pastorale ale parohiilor din Protopopiatul Sibiu.

La sedinţa din această lună a fost prezent şi ofiţerul Mihail Crapciu de la Inspectoratul Judeţean de Urgenţe (ISU) din Sibiu. Reprezentantul ISU Sibiu a prezentat principalele reglementări legate de funcţionarea şi avizul PSI de care are nevoie fiecare biserică şi în mod deosebit locaşurile de cult aflate în construcţie. Invitatul i-a instruit pe preoţii prezenţi la şedinţă asupra modului în care pot fi prevenite incendiile. De asemenea, această întâlnire a făcut parte din protocolul de o colaborare între ISU Sibiu şi Arhiepiscopia Sibiului, cu scopul de a informa şi mai bine comunităţile asupra metodelor de prevenţie şi a altor probleme legate de situaţiile de urgenţă.

Un alt punct principal pe ordinea de zi a şedinţei a fost întâlnirea cu reprezentantul Departamentului pentru educaţie şi formare continuă al Arhiepiscopiei Sibiului, Alexandru Dădârlat care a reactualizat în faţa preoţilor prezenţi iniţiativa de revizuire a Constituţiei în ceea ce priveşte familia care are la bază legătura între un bărbat şi o femeie. Proiectul de lege propus revizuieşte articolul 48, alineat 1 din Constituţia României astfel:

“Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. Proiectul de lege, expunerea de motive şi avizul Consiliului Legislativ au fost publicate în Monitorul Oficial, pe data de 25 noiembrie 2015.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…