Ședință administrativă a preoților din Protopopiatul Buhuși, Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a avut loc, miercuri, 30 martie 2016, ședința administrativă a preoților din Protopopiatul Buhuși, județul Bacău.

Din partea Centrului Eparhial, ca reprezentanți ai Arhiepiscopului Romanului și Bacăului, au fost prezenți:

  • Părintele Consilier Daniel Alexandru Zamfir;
  • Părintele Consilier Adrian Ciobanu;
  • Părintele Inspector Silviu Daniel Matei.

În contextul declarării anului 2016 ca An omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografiilor bisericești, Părintele Protopop Vasile Cozma a vorbit despre faptul că preoții Protopopiatului Buhuși sunt conștienți de activitățile pe care le desfășoară în acest an la nivelul fiecărei parohii, având în vedere faptul că acest Protopopiat este unul dinamic, cu preoți tineri, dornici să-l mărturisească in primul rând pe Hristos dar în același timp să se transpună și în slujirea aproapelui.

Părintele Consilier Alexandru Zamfir a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, apoi a adus în discuție noile hotărâri ale Sfântului Sinod în legătură cu: comportamentul preotului în comunitatea pe care o păstorește, participarea preotului la activități mass-media din afara Bisericii cu binecuvântarea Ierarhului și cu înștiințarea Sfântului Sinod, tactul pastoral de care trebuie să dea dovadă preotul la provocările mass-media, necesitatea paginilor de socializare în mediul virtual la parohii, dar și personale, în scopul promovării activităților Bisericii și valorilor moral-creștine. De asemenea, în cadrul ședinței s-a făcut referire și la atacurile tot mai dese în ceea ce privește Familia,  Școala și  Biserica, precum și expunerea preotului la aceste atacuri în calitate de părinte în familie, de om educat în școală și de slujitor al Sfântului Altar, dar și necesitatea de a lupta pentru apărarea lor.

În continuare, a urmat prezentarea prevederilor din art. 456, alin.1, lit. d) din noul Cod Fiscal, de către Părintele Consilier Adrian Ciobanu referitoare la impozitarea  terenurilor și clădirilor Bisericii, iar Părintele Inspector Silviu Matei a prezentat regulile PSI în vederea prevenirii incendiilor care se pot ivi în locașurile de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente