Ședință a metodiștilor și a șefilor de cerc pedagogic la disciplina religie

Marți, 15 ianuarie, în sala festivă a Arhiepiscopiei Timișoarei a avut loc ședința de lucru a metodiștilor și șefilor cercurilor de religie, în cadrul căreia au fost prezentate activitățile responsabililor de cerc pedagogic pe județ, precum și principalele aspecte evidențiate de către profesorii metodiști în activitatea desfășurată.

Întâlnirea a avut loc cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

La eveniment, după cum am aflat din Ziarul Lumina, au fost prezenți pr. Sorin Lungoci, consilier pe probleme de învățământ, inspectorul de religie, prof. Daniela Buzatu, profesorii metodiști: prof. Crina Pîrvu – Școala Gimnazială Nr. 18 Timișoara, prof. Dorel Lațcu – Liceul „G. Moisil” Timișoara, prof. Burman Gabriela – Liceul „N. Lenau” Timișoara, precum și responsabilii de cerc pedagogic: prof. Daniela Berar – Școala Gimnazială Nr. 2 Timișoara, și prof. Lavinia Manga – Colegiul Național Bănățean.

Profesorii metodiști și responsabilii de cerc pedagogic au prezentat activitățile desfășurate, iar profesoara Daniela Berar a evidențiat activitățile metodice organizate în cadrul Cercului de religie – gimnaziu, cu referire la lecția „Sfintele Taine în viața creștinului”, susținută de profesoara Florina Jinga de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Nr. 19, Timișoara, precum și la activitatea desfășurată la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” de către profesoara Anișoara Ioana, cu titlul „Valoarea versului și cântecului în cadrul orei de religie”. În cadrul acestei activități, elevii de la specializarea Teologie, coordonați de profesorul Nicolae Șincari, au susținut un concert de colinde.

În cadrul întâlnirii, inspectorul Daniela Buzatu a solicitat celor prezenți să evidențieze aspectele pozitive și negative întâlnite pe parcursul activităților metodice, în vederea realizării ulterioare a analizei SWOT. „În cadrul ședinței de lucru a metodiștilor și a șefilor de cerc pedagogic la disciplina religie au fost punctate activitățile care s-au derulat, precum și lecțiile susținute de cadrele didactice, analizându-se valoarea lor din punct de vedere metodic. De asemenea, în cadrul întâlnirii a fost evidențiat faptul că pe parcursul semestrului I s-au desfășurat 18 întâlniri de lucru în județ între profesorii de religie și preoți, în vederea stabilirii de parteneriate și activități comune, ce urmează a se desfășura în prezentul an școlar 2012-2013. Evenimentul a avut ca obiectiv analiza activităților desfășurate până în acest moment, precum și pregătirea următoarelor consfătuiri ale profesorilor de religie, care vor avea loc mâine, 18 ianuarie, ora 14:00, la Lugoj și sâmbătă, 19 ianuarie, la Timișoara”, a precizat pr. Sorin Lungoci, consilier pe probleme de învățământ din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente