Şedinţă a Casei de Ajutor Reciproc din Arhiepiscopia Sibiului

Aula „Mitropolit Ioan Meţianu“ a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna“ din Sibiu a găzduit ieri, 19 martie, şedinţa Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc (CAR) din Arhiepiscopia Sibiului, informează Ziarul Lumina. Şedinţa a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, în calitate de preşedinte de onoare al instituţiei.

Alături de ierarh, în prezidiu s-au aflat preşedintele CAR din Arhiepiscopia Sibiului, pr. Octavian Dumitru şi dr. Sorin Joantă, membru în forurile de conducere ale organizaţiei şi inspector de Religie în eparhia menţionată. În sală au fost prezenţi reprezentanţii tuturor celor 11 protopopiate din Arhiepiscopia Sibiului, implicaţi în activităţile CAR din teritoriu şi membri în Adunarea Generală. De asemenea, au participat şi membrii comitetului de conducere a CAR din Arhiepiscopia Sibiului.

La începutul şedinţei, IPS Mitropolit Laurenţiu a felicitat conducerea organizaţiei pentru activitatea de anul trecut, pentru promptitudinea dovedită în a veni în sprijinul oamenilor şi a subliniat rolul CAR de a oferi ajutorul material în situaţii de urgenţă şi nu numai.

„Este un sprijin pe care îl aducem într-un mod cu totul deosebit faţă de altă instituţie de împrumut financiar. Activitatea noastră nu se reduce doar la un împrumut financiar, ci ajutorul primit de membri şi familiile lor în diferite ocazii este un sprijin real, cum este ajutorul de la înmormântare. Am ţinut în mod special să încurajăm aderarea la acest sistem de ajutoare a tuturor salariaţilor noştri, pentru că dobânda şi suma primită nu sunt condiţionate ca în alte instituţii. CAR este o instituţie bisericească de într-ajutorare pusă în slujba membrilor săi“, a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.

Proiectul de buget

În continuare, părintele Octavian Dumitru a citit darea de seamă pe anul 2014, în care au fost prezentate cheltuielile, veniturile şi toate activităţile organizaţiei în Arhiepiscopia Sibiului. La 63 de ani de la înfiinţarea CAR din Arhiepiscopia Sibiu, membrii beneficiari s-au bucurat de aceleaşi ajutoare şi servicii în 2014. Pentru cei opt membri care au trecut la Domnul în 2014, toţi cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere şi au cântat „Veşnica pomenire“. A fost amintit faptul că familiile acestora au primit ajutor financiar pentru înmormântare, aşa cum prevede statutul CAR. Darea de seamă a fost aprobată de cei prezenţi, după care a fost prezentat raportul Comisiei de Cenzori.

„Am prezentat şi aprobat proiectul de buget pentru acest an, după care au urmat discuţii pe baza documentelor prezentate. Şedinţa s-a încheiat cu un cuvânt de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu“, ne-a spus părintele Octavian Dumitru.

Comentarii Facebook


Știri recente