Seară duhovnicească la FTOUB dedicată părintelui Simeon Kraiopoulos

Părintele Simeon Kraiopoulos, unul dintre marii duhovnici ai Greciei și un cunoscut psiholog creștin, a fost comemorat marți seară de studenții Facultății de Teologie din București.

Seara duhovnicească intitulată Părintele Simeon Kraiopoulos, chip duhovnicesc a fost organizată de Cenaclul Sfântul Simeon Noul Teolog din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București.

Invitatul special al evenimentului a fost monahia Filotheia Misira, stareța Mănăstirii Nașterea Maicii DomnuluiPanorama din Tesalonic, unde Arhim. Simeon Kraiopoulos a fost duhovnic peste cincizeci de ani.

Părintele Simeon a fost un pustnic în pustia lumii. A asociat viața în pustnicie cu viața de fiecare zi a lumi de azi. A fost un părinte cu o personalitate multilaterală care foarte greu poate fi descrisă în cuvinte puține. Trăsătura caracteristică a lui era respectul față de libertatea sufletului uman, a declarat pentru Trinitas TV monahia Filotheia Misira.

Prezent la eveniment, Pr. Prof. Constantin Coman de la Facultatea de Teologie din București l-a asemănat pe Părintele Simeon Kraiopoulos cu duhovnicul român Arhim. Sofian Boghiu.

Părintele Simeon Kraiopoulos a fost un om foarte smerit, a avut un duh al discernământului foarte dezvoltat, un om iubitor și cu foarte multă înțelegere. Îl asemăn cu Părintele Sofian, pentru că asemenea lui, era un reflex al bunătății dumnezeiești, a spus Pr. Prof. Constantin Coman.

Pr. Conf. Gheorghe Holbea, președintele Cenaclului Sfântul Simeon Noul Teolog, a amintit una dintre tematicile abordate de Arhim. Simeon Kraiopoulos: suferința, o constantă a vieții noastre pe acest pământ, căreia Părintele Simeon îi găsește remediul duhovnicesc.

La eveniment a fost prezent și PS Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Arhim. Simeon Kraiopoulos a trecut la cele veșnice în anul 2015, la vârsta de nouăzeci de ani.

Foro: captură video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente