Seară de poezie la Biblioteca Județeană din Râmnicu Vâlcea

Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea a oferit iubitorilor de poezie o seară deosebită. La finele săptămânii trecute, elevi de la Colegiul Național „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea au recitat o serie de poezii din lirica lui Darius Pacak, laureat al Congresului Mondial al Poeților (Ediția a XXI-a, Los Angeles, 2013), și din volumul „Regimentul Alb”, de curând apărut, al scriitorului vâlcean Ioan Barbu. În debutul evenimentului, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a rostit un cuvânt de binecuvântare, a apreciat operele celor doi scriitori și i-a încurajat pe tineri să citească operele poeților consacrați, dar și pe ale celor noi, și chiar să scrie versuri, fapt care ajută mult în cunoașterea personală și comunicarea gândurilor, informează „Ziarul Lumina”.

Scriitorii Darius Pacak și Ioan Barbu au răspuns întrebărilor venite din partea publicului și au dezvăluit o parte din tainele ascunse în operele lor. Scriitorul român Alex Cetățeanu, pre­ședintele Asociației Scriitorilor Români din Canada, a prezentat cel mai nou număr al revistei „Destine literare”, care apare la Montreal. Joan Panisello, membru al Academiei Internaționale de Ceramică, cel care a realizat ilustrațiile care împodobesc volumul „Regimentul Alb”, s-a arătat încântat de eveniment și de valorile culturale din România, apreciate tot mai mult la nivel internațional. Evenimentul a fost moderat de cunoscutul critic literar, prof. dr. Ion Predescu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…