Seară cultural-caritabilă la Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău

Marți, 14 decembrie 2015, s-a desfășurat la Zalău o seară cultural-caritabilă intitulată Fulgi de speranță, organizată de către Liceul Ortodox Sfântul Ierarh Nicolae din localitate, după cum ne-a precizat Arhid. Adrian Onica.

La acest eveniment, aflat la cea de-a treia ediție, a participat și Preasfințitul Părinte Petroniu, însoțit de către consilierul cultural al Episcopiei Sălajului, Preacucernicul Părinte Gabriel Gârdan și Preacucernicul Părinte Claudiu Nechita, consilierul social-filantropic al Eparhiei.

Inițiatorii și gazdele acestui eveniment au fost Preacuviosul Părinte Arhim. Antonie Pința, directorul Liceului Ortodox Sfântul Nicolae din Zalău și doamna profesor Ștefania Nechita, cadru didactic în cadrul aceleiași instituții de învățământ.

Scopul acestui eveniment a fost strângerea de fonduri în vederea acordării unor burse sociale unor elevi ai Liceului Ortodox ale căror familii întâmpină dificultăți materiale sau diferite alte probleme de incluziune socială.

În cadrul evenimentului,artiști ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca au interpretat mai mai multe piese din repertoriul muzical universal: Cvartetul cu oboi în Fa major de Wolfgang Amadeus Mozart, Balada compozitorului român Ciprian Porumbescu și Cvartetul cu pian numărul doi în Re major de Ludwig van Beethoven.

La final, corul Predania al Liceului Ortodox Sfântul Nicolae a interpretat o serie de colinde.

Motto-ul acestui eveniment a fost Dăruiește un strop de iubire și vei avea un potop de rai. De fondurile colectate în cadrul acestui eveniment vor beneficia acum, înainte de sărbători, un număr de 10 elevi ai liceului, care vor primi câte o bursă de 500 lei.

În cadrul Liceului Ortodox Sfântul Nicolae, pe lângă cele patru clase de liceu cu profil teologic își defășoară activitatea și elevi din învățământul primar și gimnazial, liceul având în prezent elevi din clasa pregătitoare până în clasa a V-a.

Comentarii Facebook


Știri recente