Se prelungesc înscrierile pentru Festivalul-Concurs „Lăudaţi pe Domnul”. Sunt așteptate coruri din afara țării

Comitetul de organizare anunță prelungirea cu o săptămână a termenului de înscriere la Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul!”.

Așadar, înscrierea la cele două secțiuni ale festivalului se va face în perioada 20 septembrie – 01 octombrie 2021, pe adresa de e-mail [email protected], respectând condițiile prevăzute în concept.

Evaluarea se va face în ziua de marți, 5 octombrie 2021, la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti – Centrul Cultural-Social Sfântul Nectarie de la Eghina.

Secțiuni

A. Interpretare – sunt invitate să se înscrie coruri/grupuri corale/grupuri vocale (minimum patru membri), mixte sau de voci egale, din parohii românești din afara țării. Participanții se pot înscrie la una sau la mai multe categorii ale concursului:

  • Categoria I – lucrări psaltice – cu ison.
  • Categoria II – lucrări religioase armonice/polifonice.
  • Categoria III – lucrări folclorice sau de inspirație folclorică și/sau lucrări patriotice.

Repertoriul abordat va fi în limba română și va include trei piese muzicale, la alegere (maximum 10 minute; nu este permisă depășirea timpului alocat).

B. Compoziție – sunt invitaţi să se înscrie compozitori de muzică din țară și din diaspora.

Aceștia vor realiza o lucrare unitară, pentru cor mixt sau de voci egale, a cappella, cuprinzând momentele din slujba Înmormântarii, menționate în conceptul festivalului-concurs. Lucrarea va fi în primă audiţie şi nepublicată până în prezent.

Etapa finală

Etapa finală a festivalului-concurs va avea loc miercuri, 27 octombrie 2021, la Palatul Patriarhiei, de la ora 18.00. Atunci vor fi anunțați câștigătorii ambelor secțiuni.

Cu această ocazie vor concerta la Palatul Patriarhiei Corul Psalmodia al Universității Naționale de Muzică din București și Corul Madrigal.

În cadrul evenimentului va fi proiectat un film, realizat de Trinitas TV, cu o prezentare succintă a celor nouă câștigători ai Secțiunii Interpretare. Prezentatorii evenimentului vor fi Manuela Hărăbor și Dan Negru.

Vezi mai multe detalii în concept.

Foto: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Începe Triodul. Treptele spre Postul Mare

Duminică, 5 februarie, creștinii ortodocși intră în perioada liturgică prepascală care se numește „Triod”. Este o perioadă caracterizată printr-un puternic caracter de pocăință și de pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului. Etimologic, cuvântul triod provine…