Se încheie prima sesiune de înscriere a Concursului Online de Muzică Bizantină organizat la Iași

Festivalul de Muzică Bizantină de la Iași (IMBF) organizează, în perioada 28 februarie – 27 iunie, Concursul Online de Muzică Bizantină pentru Soliști și Grupuri ediția a doua, a cărui primă sesiune de înscriere se încheie pe 17 martie.

Concursul Online de Muzică Bizantină este destinat psalților, elevi, studenți și absolvenți talentați, având ca scop promovarea muzicii bizantine în categorii diverse de vârstă.

Metodologia concursului prevede trei categorii de concurs:

  • Categoria A Soliști: elevi psalți din învățământul preuniversitar / psalți numai cu studii preuniversitare
  • Categoria B Soliști: studenți psalți / absolvenți psalți cu studii universitare
  • Categoria C: grupuri psaltice,

Proba de concurs constă în înregistrarea audio-video, în 5 minute pentru soliști (sesiunile 1-3) și 10 minute pentru grupuri (sesiunea a treia) a unor cântări psaltice, cu sau fără ison, din repertoriul psaltic românesc păstrând tema ediției a V-a a Festivalului de Muzică Bizantină de la Iași: Isihasm și psalmodie. 300 de ani de la nașterea Sf. Cuv. Paisie de la Neamț: cântări compuse de psalți care au viețuit în obștile paisiene în secolele XVIII-XIX.

Calendarul primei sesiuni

  • 28 februarie – 17 martie: înscrieri online pentru concurs. Candidații vor trimite, la adresa de email: [email protected], următoarele: formularul de înscriere tip (vezi pe site-ul IBMF), clipul audio-video pentru concurs și partitura corespunzătoare (în format pdf). Pentru fișierele de până în 2 GB se poate folosi we transfer.
  • 21 – 22 martie: jurizarea, desemnarea și anunțarea premiilor I, II și III pentru fiecare categorie.
  • 25 martie – 21 aprilie: difuzarea graduală a videoclipurilor câștigătoare pe pagina de Facebook a IBMF

Înscrierile la cea de a doua sesiune a Concursului Online de Muzică Bizantină vor începe în data de 25 aprilie.

Câștigătorii fiecărei sesiuni vor concerta în cadrul celei de a cincea ediții a Festivalului de Muzică Bizantină din Iași, ce va avea loc în perioada 7-11 septembrie 2022.

Publicul este invitat să intre pe pagina de Facebook a IBMF și să identifice solistul preferat din fiecare categorie, în vederea votului pentru premiul cel mare.

Programul complet al Concursului de Muzică Psaltică pentru Soliști și Grupuri poate fi găsit pe pagina oficială a Festivalului de Muzică Bizantină de la Iași.

Foto credit: Iasi Byzantine Music Festival / Facebook

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente