Se deschid pre-înscrierile la Extensia de la Roma a Facultății de Teologie din Bucureşti

În data de 1 martie 2021 se deschid pre-înscrierile la Extensia de la Roma a Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” din Bucureşti.

Perioada de trimitere a dosarelor electronice se va încheia în data de 22 mai 2022.

„Se pot înscrie absolvenții de liceu sau ai unei alte facultăți, indiferent de vârstă. Încurajăm și în acest an înscrierea preoteselor și a diaconițelor, dar și a altor persoane care doresc să urmeze studii de teologie”.

„Facultatea are o secție unică: Teologie Pastorală, destinată formării viitorilor slujitori ai altarelor din diaspora (și nu numai) precum și viitorilor profesori de religie (valabil acolo unde se predă credința ortodoxă) sau cateheți și catehete, în parohii, fiind deschisă atât bărbaților cât și femeilor, indiferent de vârstă”.

„Studiile sunt împărțite în două cicluri de câte doi ani: primul dedicat disciplinelor istorice și al doilea disciplinelor sistematice”, se precizează pe site-ul Episcopiei Italiei.

Candidații se pot scrie pe email sau telefonic la +39 339 665 30 92 (Pr. Horia Grădinaru).

Informații cu privire la Admitere, care va avea loc la începutul lunii iulie, vor fi afișate din timp pe site-ul Eparhiei Italiei.

Extensia de la Roma a Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București a fost înființată în anul 2017.

Foto credit: Ziarul Lumina

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente