Scriitorii de limbă română din Israel l-au desemnat Omul Anului pe reprezentantul Patriarhiei Române în Țara Sfântă

Asociația Scriitorilor Israelieni de Limbă Română i-a acordat joi Arhimandritului Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române în Țara Sfântă, distincția „Omul Anului 2022”.

Aceasta i-a fost înmânată la Gala Premiilor Omul Anului – Cartea Anului 2022, din cadrul Târgului Internațional de Carte „Beyahad – Împreună”, organizat la Teatrul Alhambra din Tel Aviv.

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române a amintit la eveniment că românii din Israel și numeroșii pelerini români „observă că lumina candelei românești de pe Pământul Sfânt este menținută aprinsă” prin slujirea Reprezentanței Patriarhiei Române și a așezămintelor românești.

„Am fost onorați să primim distincția specială «Omul Anului 2022» în Israel” a transmis părintele arhimandrit pentru Radio Trinitas.

„Am primit-o cu bucurie, prin aceasta recunoscându-se implicarea Reprezentanței Patriarhiei Române și a Așezămintelor Românești din Țara Sfântă în menținerea și promovarea culturii române și mai ales a cuvântului ziditor și a cărții sfinte.”

Asociația Scriitorilor Israelieni de Limbă Română i-a acordat Arhimandritului Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române în Țara Sfântă, distincția „Omul Anului 2022” joi, 24 noiembrie 2022.Sursa foto: Arhim. Teofil Anăstăsoaie

Arhim. Teofil Anăstăsoaie le-a urat „tuturor celor care ostenesc și promovează cuvântul românesc și cultura națională să rămână pe această poziție lucrând și ostenind cu sârg, încurajând și pe tineri să urmeze această cale, astfel încât să poată să se dezvolte și, mai ales, să nu-și uite originile românești”.

„Majoritatea participanților au fost israelieni originari din România, dar care vorbesc limba română și mai ales o slujesc în această postură de scriitori și  creatori de cultură română în Țara Sfântă”, a mai precizat Arhim. Teofil Anăstăsoaie pentru Radio Trinitas.


Anul 2022 a fost desemnat simbolic Anul Cărții de Limbă Română în Israel de către Asociația Scriitorilor Israelieni de Limbă Română. Organizația a împlinit anul acesta 58 de ani de existență.

Sursa foto: Arhim. Teofil Anăstăsoaie

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente