Şcoala „Sfântul Mina“ din Craiova, loc de bucurie şi jertfă

Pentru micuţii de la Şcoala Gimnazială „Sfântul Mina“ din Craiova, viaţa este zi de zi o luptă pe care se străduiesc să o câştige. Armele lor sunt inteligenţa, credinţa şi dragostea cu care fac fiecare activitate. Lumina din privirile lor e mărturia că acolo unde Dumnezeu veghează, greutăţile şi crucea fiecăruia sunt mai uşor de dus.

O atmosferă de linişte m-a întâmpinat când am păşit în curtea acestei şcoli. Pe lângă doamna asistent social se jucau câţiva copii care, în ciuda situaţiilor grele în care se zbat, s-au oprit să o întrebe cu toată dragostea: „Ce mai faceţi, doamna? Sunteţi bine?“ În grădiniţa de la etaj am descoperit cinci suflete de copil cu totul speciale. Aici, o micuţă cu ochii mari şi cu poftă de viaţă m-a luat în braţe de cum am intrat. „Noi mergem foarte mult pe scoaterea copiilor în societate şi cu integrarea lor în ea totodată. Cu paşi mici reuşim să-i facem să aibă încredere în noi. Comunicarea este puţin deficitară din cauza dizabilităţilor lor. Dacă facem într-un an un pas în acest sens, pentru noi înseamnă enorm“, a explicat purtătorul de cuvânt Mihaela Florea.

Instituirea programelor psihopedagogice începe la grădiniţă de la vârsta de 4-5 ani şi se continuă în activitatea şcolară a claselor I-VIII. Acestea sunt organizate în urma unei diagnoze medicale, sociale şi psihopedagogice, orientată pe nevoile imediate ale copiilor. Grupele organizate au în vedere omogenizarea potenţialului fiecăruia şi coordonarea frontală în dobândirea deprinderilor de bază. „Copiii noştri beneficiază de 5 cabinete pentru terapia tulburărilor de limbaj, o sală multifuncţională, o sală de sport, un bazin de recuperare, o bibliotecă, 7 dormitoare, o bucătărie şi o sală de mese, un cabinet multimedia cu sistem AEL şi multe altele“, a mai explicat purtătorul de cuvânt.

Mai multe detalii în Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente