Școală duminicală la Parohia Ortodoxă Română Sf. Ap. Filip din Brisbane, Statul Queensland

Poporul romanesc a reprezentat intotdeauna prin istoria sa, prin limba romaneasca, prin traditiile si credinta ortodoxa, ca este un popor demn, care pretuieste tezaurul bogatiei inestimabile pe care il detine si pe care l-a mostenit de la stramosii sai.

Chiar si departe de glia strabuna, romanii au incercat cum au stiut ei mai bine sa isi pastreze valorile culturale, lingvistice, etice si spiritual si sa le promoveze cu demnitate si pe meleagurile de adoptie.

Biserica a fost dintotdeauna locasul sub acoperisul careia s-au adapostit romanii care au dorit sa nu dea uitarii traditiile si credinta noastra stramoseasca.

In acest sens Parohia Ortodoxa Romana „Sfantul Apostol Filip” din Brisbane, Statul Queensland, doreste sa anunte deschiderea oficiala a unei scoli duminicale care va functiona pe langa Parohie, incepand cu data de 6 mai, 2012.

In cadrul acestei scoli duminicale vor fi predate notiuni de Limba Romana, Istoria Romanilor, Geografia Romaniei, Invatatura de credinta crestin-ortodoxa, Pictura si Limba Franceza.

Cursurile acestei scoli sunt adresate copiilor cu varste cuprinse intre 5-16 ani si in functie de numarul copiilor inscrisi se vor forma 2 grupe de studiu:prima grupa care va cuprinde categoria copiilor cu varste cuprinse intre 5-9 ani, iar a doua grupa vizeaza copiii cu varste cuprinse intre 10-16 ani!

Cursurile vor fi tinute in fiecare duminica, la adresa Bisericii:199-205 Main St,Beenleigh,QLD, (in incinta complexului Historical Village Beenleigh).

Pentru inscrieri si informatii suplimentare poate fi contactat parintele paroh Ion Marian Romanescu sau in fiecare duminica la biserica unde functioneaza parohia, intre orele 9-13.

Comentarii Facebook


Știri recente