Școala de Vară „Pr. Înv. David Climescu”, în Protopopiatul Moinești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în ziua de prăznuire a Sf. Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, la Parohia „Sf. Gheorghe” Moinești au început cursurile Școlii de Vară „Pr. Înv. David Climescu – Întemeietorul Școlii Moineștene”, informează epr.ro.

Proiectul este coordonat de pr. Nistor Mihai Dragoș și se va desfășura în perioada 27 iulie-6 august 2015, adresându-se copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.

Pentru buna desfășurare a activităților din cadrul Școlii de vară, s-au cooptat cadre didactice care vor coordona fiecare activitate după un orar prestabilit, acestea fiind ajutate de voluntari – elevi, studenți și credincioși ai parohiei .

Între tipurile de activități prevăzute în proiect amintim: activități artistice (curs de quiling, curs de origami, pictură pe sticlă, desene pe asfalt, acompaniament chitară și expozitie fotografie); activități sportive (aerobic, jocuri de echipă, jocuri cu mingea și curs de șah); activități duhovnicești (participarea la Sf. Liturghie și Slujba Vecerniei); cultură generală (vizionare de filme și evocarea personalității Pr. Înv. David Climescu); club lectură (relația carte – film și Istoria cuvintelor); dezvoltare personală (jocuri de cunoaștere, atelier de gastronomie și curs de prim-ajutor); excursii (vizite la mănăstiri).

„Sperăm ca în cadrul acestor activități, tinerii care vor participa la Școala de vară, să-și însușească deprinderi care să-i motiveze să fructifice timpul liber într-un mod constructiv, să socializeze unii cu alții, să petreacă într-un mod plăcut și dinamic perioada vacanței”, a declarat părintele Mihai Nistor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…