Şcoală de vară organizată la Oradea

La Centrul Ortodox „Vasiliada” din Oradea – Nufărul a debutat marți, 23 august 2016, ediția a doua a școlii de vară la care participă 21 de elevi din municipiu.

În deschiderea programului, în biserica cu hramurile „Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Mucenic Pantelimon și Sfântul Ierarh Sofronie, Patriarhul Ierusalimului”, un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de Te-Deum la care au participat copiii înscrişi la şcoala de vară, părinţii acestora, Doamna Viorica Cherteş, preşedinte AFOREO, împreună cu mai multe doamne din cadrul asociaţiei, studenţi voluntari de la facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea şi cadre didactice care desfăşoară activităţi cu copiii în cadrul şcolii de vară, informează Pr. Prof Florin Negruţiu, inspector şcolar pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Pr. Prof. Radu Rus a adresat cuvântul de binecuvântare şi de apreciere din partea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, elevilor participanţi, părinţilor, organizatorilor şi gazdelor, asigurâdu-i de susţinere în toate demersurile pe care le întreprind şi subliniind totodată rolul Familiei, al Şcolii şi al Bisericii în formarea copiilor şi tinerilor în contextul societăţii contemporane.

Programul se va încheia sâmbătă  27 august 2016 cu o vizită a elevilor la Căminul de bătrâni din cadrul Fundației Consistoria „Efrem Beniamin” Oradea ocazie cu care se va realiza şi o expoziţie cu lucrările elevilor şi un moment de mulţumire şi binecuvântare în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, vechea catedrală episcopală din Oradea-Velenţa, unde sunt invitaţi toţi participanţii de la şcoala de vară, părinţii acestora şi cadrele didactice. În acest context se va realiza şi o evaluare a activităţilor şi se vor premia lucrările elaborate de către elevi.

Şcoala de vară este organizată Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, de Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradea în parteneriat cu Fundația Consistoria „Efrem Beniamin” Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, Liceul de Arte Oradea, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Oradea.

Şcoala de vară se înscrie în seria de manifestări şi programe ocazionate de Proclamarea anului 2016 ca An omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox în Patriarhia Română, fiind cuprinsă în Planul de activităţi dedicate acestui an la nivelul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei.

Evenimentul se desfăşoară în perioada 23-27 august 2016 şi cuprinde un program atractiv care urmăreşte asigurarea unei alternative de petrece a timpului liber, dar şi dezvoltarea de competenţe de comunicare, lucru în echipă, competenţe artistice. Profesori de limba şi literatura română, matematică, desen, muzică şi religie au pregătit momente în care elevii să fie actorii principali, toate programele fiind complementare celor dezvoltate în mediul şcolar.

 

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente