Școală de vară în pridvorul bisericii

Tinerii din Parohia Fundu Tutovei din Protopopiatul Bacău au participat timp de aproape o lună la Școala de Vară 2014. Cu acest prilej, au fost organizate întâlniri catehetice și diferite activități. În același timp, participanții au asistat la sfintele slujbe, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

În perioada lunii august 2014, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în Parohia Fundu Tutovei – Plopana, Protopopiatul Bacău, județul Bacău, a avut loc Școala de Vară 2014. Ediția de anul acesta a debutat sub genericul „Cultură și Cateheză în pridvorul bisericii”. Cei mai tineri enoriași ai parohiei au participat la mai multe ateliere educative, între care amintim muzică și pictură, povestioare și cateheze despre Sfânta Euharistie și despre Sfinții Brâncoveni, jocuri în aer liber, precum și proiecție de film religios și animat. Aceștia au luat parte și la slujba Prohodului Maicii Domnului din seara zilei de 14 august, la finalul căreia s-au spovedit cu toții, iar a doua zi, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, au primit Sfânta Împărtășanie. Tot în această perioadă, cu implicarea directă a preotului paroh Daniel-Ionel Marari, a avut loc o colectă de carte de beletristică pentru biblioteca parohiei. Cu ajutorul și dragostea unor fii ai satului din municipiul Bacău au fost strânse peste 300 de volume, care au fost introduse în registrul de bibliotecă al parohiei la secțiunea laică.

„De aceste cărți se vor putea bucura toți enoriașii dornici de cunoaștere prin frumoasa lume a cărților, dar mai ales copiii. De asemenea, prin intermediul parohiei a fost inițiată și o colectă de îmbrăcăminte pentru copiii din familii nevoiașe, având în vedere că în curând va începe și anul școlar”, a declarat preotul paroh Daniel-Ionel Marari.

Duminică, 31 august 2014, la finalul acestor frumoase activități cultural-catehetice și filantropice, a avut loc premierea primei grupe de copii, urmând ca cea de-a doua grupă să fie premiată duminică, 7 septembrie 2014. Partenerul Școlii de Vară 2014 din acest an a fost Centrul Catehetic „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente