Şcoală de vară în parohia clujeană „Buna Vestire“

Şcoala de vară „Copilărie Binecuvântată”, aflată la cea de-a treia ediţie, s-a bucurat în acest an de participarea a 150 de copii. Cei mici au avut parte, timp de o săptămână, de o serie de activităţi interactive şi ateliere practice, prin care au avut posibilitatea de a învăţa lucruri noi, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Activităţile au avut loc la biserica Parohiei „Buna Vestire“ din cartierul clujean Iris şi au fost organizate de Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Grădiniţa „Floare de Iris“ şi Parohia „Buna Vestire“.

Deschiderea Şcolii de vară „Copilărie Binecuvântată“ a avut loc pe 6 iulie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitului Clujului, Maramureşului şi Sălajului, în prezenţa pr. prof. Vasile Stanciu, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă, a prof. Adrian Opre de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, a actriţei Elena Ivanca, a părinţilor şi a copiilor înscrişi.

Alături de profesori de la Seminarul Teologic Ortodox, de educatoarele de la Grădiniţa „Floare de Iris“ şi de peste 60 de voluntari, copiii cu vârste între 4 şi 12 ani au participat pe parcursul săptămânii trecute la workshopuri de muzică, pictură, poveşti şi modelaj. Totodată copiii s-au bucurat de diferite jocuri în aer liber, au citit cărţi şi au vizionat filme educative. De asemenea, la ora 18:00 au participat şi la un program duhovnicesc cu rugăciuni şi discuţii pe teme religioase.

Festivitatea de încheiere a şcolii de vară a avut loc vineri, 10 iulie, în prezenţa IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, care a oficiat slujba Paraclisului Maicii Domnului, la care au luat parte copiii, cadrele didactice şi părinţii.

IPS Părintele Mitropolit Andrei le-a vorbit copiilor, la finalul slujbei, despre importanţa participării la slujbele oficiate de Biserică şi i-a îndemnat să se roage.

„Ştiu că voi trăiţi într-o lume modernă şi sunteţi preocupaţi de calculator şi de jocurile pe internet. Poate că sunt mai tentante, dar şi a veni la biserică şi a vă ruga este foarte important, pentru că, pe viitor, ţara are nevoie de oameni cuminţi. Părinţii voştri probabil că se plâng de multe lucruri care lipsesc în lumea aceasta, şi lipsesc pentru că oamenii nu sunt buni. Însă, pe când voi o să fiţi mari, nădăjduim că lumea o să fie mai bună, pentru că o s-o faceţi voi mai bună”, a spus ierarhul.

La final, toţi copiii care au participat la Şcoala de vară „Copilărie Binecuvântată“ au primit din partea directorului Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, pr. Liviu Vidican Manci, diplome de participare şi cărţi de rugăciuni.

Comentarii Facebook


Știri recente