Şcoala Andreiană şi-a deschis porţile la Sibiu

În cartierul sibian Gușterița a fost inaugurată duminică o şcoală privată aflată sub ocrotirea Sfântului Andrei Şaguna, informează Mitropolia Ardealului.

Şcoala Andreiană va găzdui în primă etapă diverse activități educative pentru copiii din comunitate, iar din anul 2020 va funcţiona și ca școală primară.

În clădirea actualei şcoli a funcţionat tot o instituţie educaţională. Edificiul a fost renovat, iar acum beneficiază de spații moderne cu toate dotările necesare activităților educative.

Proiectul de refacere a școlii a fost implementat prin Asociația Dia.Logos, cu sprijinul celor două parohii ale Bisericii „Buna Vestire”, prin implicarea preoților Alexandru Ioniță și Marius Tofan.

Inaugurarea a coincis cu împlinirea în luna septembrie a 110 ani de la sfințirea vechii școli din Gușterița, la acea vreme un sat de lângă Sibiu.

Şcoala Andreiană a primit denumirea de la patronul ei spiritual, Sfântul Andrei Şaguna, Mitropolit al Ardealului.

El a avut un rol providenţial în edificarea culturală şi naţională a poporului român atât prin tipăriturile sale, cât şi prin implicarea în actul de învăţământ.

Sfântul Andrei a vrut ca poporul român să fie luminat prin cultură şi educaţie, fapt pentru învăţământul a reprezentat o prioritate pe agenda sa.

Sub îndrumarea lui au fost înfiinţate aproape 800 de şcoli în Arhiepiscopia Sibiului, acestea fiind coordonate în totalitate de Biserică.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente