„Școala altfel” pentru copiii din Nimigea de Sus și Chiuza

Marţi, 7 aprilie 2015, în cadrul programului „Şcoala altfel”, cadrele didactice împreună cu profesorii de religie de la Şcoala Primară Nimigea de Sus şi de la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Chiuza, în colaborare cu preoţii parohi Cornel Coprean şi Ioan Clapa, au organizat o excursie cu caracter religios-educativ la Mănăstirea Salva din protopopiatul Năsăud, la care au participat aproximativ 80 de elevi.

La mănăstire aceştia au fost întâmpinaţi de părintele ieromonah Maxim Morariu, care le-a prezentat un scurt istoric al mănăstirii, urmat de o rugăciune de mulţumire, după care au vizionat un film despre viaţa şi Patimile Mântuitorului Iisus Hristos. La final s-au purtat discuţii pe marginea filmului, iar pr. Ioan Clapa a concluzionat scopul acestei excursii în câteva cuvinte: „Având în vedere perioada liturgică în care ne aflăm prin acest film s-a dorit conştientizarea importanţei venirii Fiului lui Dumnezeu pe pământ, a Patimilor şi a Învierii Lui pentru mântuirea noastră”. Înainte de plecare, duhovnicul Mănăstirii Salva le-a împărţit iconiţe tuturor copiilor, iar obştea mănăstirii a pregătit participanţilor o agapă frăţească.

Această acţiune se înscrie în cadrul protocolului de cooperare încheiat între parohiile Nimigea de Sus şi Piatra, prin preoţii parohi şi şcolile participante, prin învăţătorul Luşcan Ioan şi doamna director Marchiş Simona.

Material realizat de corespondentul Radio Renașterea în protopopiatul Năsăud, părintele Cornel Coprean.

Comentarii Facebook


Știri recente