„Şcoala altfel“ la Bacău şi Sascut

Elevii din două licee din judeţul Bacău au participat în prima zi a acestei săptămâni la două activităţi cultural-educative. Acestea s-au desfăşurat prin implicarea Bisericii, în cadrul săptămânii „Şcoala altfel“, informează Ziarul Lumina, Ediţia de Moldova.

La Colegiul Economic „Ion Ghica“ din Bacău a avut loc luni, 6 aprilie 2015, o întâlnire a elevilor cu pr. Liviu Burlacu, coordonatorul Centrului pentru consilierea şi recuperarea persoanelor dependente de alcool şi alte droguri „Izvorul Tămăduirii“ din Bacău. Activitatea s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Viaţa TA e în mâinile TALE“, cu scopul conştientizării şi prevenirii consumului de alcool, droguri şi alte substanţe psihoactive. Proiectul s-a desfăşurat cu prilejul săptămânii „Şcoala altfel“, având binecuvantarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, şi sprijinul părintelui Ionuţ Căsăneanu, inspector pe disciplina religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău. „Activitatea s-a bucurat de foarte mult interes, elevii primind informaţii foarte utile în ceea ce priveşte drumul spre dependenţa de alcool/drog, consecinţele asupra familiei şi dezvoltării personale şi a depărtării de Dumnezeu, precum şi soluţii pentru evitarea «jocului mortal» pe care îl reprezintă orice dependenţă. Foarte apreciat a fost de elevi jocul de rol la care au participat şi faptul că au aflat că primul pas în rezolvarea unei dependenţe este acceptarea problemei“, a spus pr. Liviu Burlacu.

Tot luni, la Liceul „J. M. Elias“ din Sascut au avut loc mai multe activităţi cultural-educative la care au participat elevii liceeni din clasele IX-XII. Una dintre aceste activităţi a avut ca principal scop cunoaşterea şi înţelegerea de către liceeni a tuturor evenimentelor din Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului nostru Iisus Hristos. Au fost prezentate în Power Point toate zilele Săptămânii Patimilor, cu semnificaţia lor religioasă, precum şi încununarea lor de către Lumina Învierii.

După prezentarea acestora, pr. Vasile Abageru, secretar al Protopopiatului Sascut, a adresat tinerilor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care a punctat semnificaţia învăţăturilor date de Mântuitorul.

Comentarii Facebook


Știri recente