Schitul cu hramul „Înălțarea Domnului” din Reșița în haine de sărbătoare

La praznicul „Înălţării Domnului” şi sărbătoarea „Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena ”, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul obştii monahale a Schitului Reşiţa, care şi-a serbat hramul. Cu acest prilej, ierarhul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie în altarul de vară al aşezământului monahal. La final chiriarhul a săvârşit o slujbă de pomenire pentru eroii şi martirii neamului românesc. La slujbă au participat autorităţi centrale şi locale precum şi un număr însemnat de credincioşi din oraşul reşedinţă de judeţ, Reşiţa, dar şi din alte zone ale eparhiei. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului.

„Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să binecuvinteze acest așezământ monahal, obștea acestei mănăstiri și pe toți ostenitorii, ctitorii și binefăcătorii, mai ales că în acest an se va începe construirea unei biserici în mijlocul curții mănăstirii. Avem aici un paraclis de iarnă și unul de vară, dar nu avem biserică propriu-zisă, de aceea am făcut un apel către toți credincioșii și autoritățile locale, să sprijine ridicarea unei biserici atât de importante și necesare pentru definirea acestui așezământ monahal, fiind foarte aproape de cetatea Reșiței. Credem de asemenea că prezența unui așezământ monahal aici, va îmbunătății viața bisericească și duhovnicească a credincioșilor din capitala județului Caraș-Severin”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Construcţia schitului a început în toamna anului 2004 pe terenul donat de o familie de credincioși din Reşiţa situat pe „Dealul Arşilor”, de lucrări ocupându-se stareţul acestui aşezământ, protosinghelul Daniel Cosmaniuc. Sfinţirea locului viitoarei biserici a complexului monahal a avut loc în data de 15 septembrie 2004, Sfânta Liturghie fiind oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Episcop al Caransebeșului la acea dată.

(Articol realizat de Diac. Pavel Canea, Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente