Schimb de experiență în domeniul asistenței sociale în Arhiepiscopia Clujului

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a găzduit, în perioada 18-21 februarie 2013, un schimb de experiență pentru mai mulți angajați ai asociațiilor și fundațiilor cu profil social din Patriarhia Română, membre ale Federației Filantropia. Scopul vizitei fost acela de a iniția proiecte și programe comune, dar și de a deschide oportunități de colaborare mai strânse între membrii Federației.

Participanții au fost întâmpinați cu un cuvânt de bun venit de către Înaltpresfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și de către Preasfințitul Episcop Vicar Vasile Someșanul, potrivit Radio Renașterea. Programul a cuprins apoi vizitarea Centrului de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie unde oaspeții au fost familiarizați cu noțiunea de îngrijiri paliative și cu modul de funcționare a centrului. În cadrul întâlnirilor care au urmat a fost prezentat Programul Sfântul Dimitrie Basarabov – informare și consiliere în alcoolism și alte dependențe, iar participanții au avut ocazia să cunoască modul de desfășurare a activităților de consiliere – Modelul „Minnesota” sau abordarea bio-psiho-socio-spirituală în recuperarea din adicții. Policlinica fără Plată „Sfântul Pantelimon”, unde a fost prezentat proiectul medico-social a constituit un real interes din partea celor prezenți. În a treia zi a vizitei de lucru, oaspeții au vizitat Centrul de Servicii Sociale „Sfântul Vasile Cel Mare”, unde au cunoscut modul și instrumentele de lucru în procesul de selecție a beneficiarilor centrului și au avut ocazia să participe la activități desfășurate în cadrul proiectului „Centrul Comunitar de Tineret”. În finalul vizitei s-a realizat evaluarea schimbului de experiență și s-au stabilit direcții concrete de colaborare pentru a multiplica proiectele și programele sociale ale Arhiepiscopiei Clujului și ale Asociației Christiana și în alte eparhii din țară.

Schimbul de experianța a fost organizat în cadrul proiectului „Împreună pentru servicii sociale mai bune – Construirea capacității organizatorice a unei rețele naționale de ONG-uri creștine” finanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Comentarii Facebook


Știri recente