Sceneta religioasă „Hazail” prezentată la Grădinița „Furnicuţa” din Arad  

Prezentarea publică a scenetei religioase „ Hazail”  s-a desfăşurat joi, 07 aprilie 2016, la Grădinița „Furnicuţa” din Arad, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. La eveniment au participat părinții micilor actori.

Dramatizarea „Hazail” cuprinde trei acte: primul descrie atmosfera dintr-o familie de fariseu în preajma momentului Patimilor Domnului Iisus Hristos, al doilea act îi prezintă pe apostoli, ascunşi de frica iudeilor în locuri retrase, dar amintindu-şi de cuvintele pe care Iisus le-a semănat în sufletele lor, în ultimul act este slăvită Învierea Domnului Iisus Hristos pe versurile Sfântului Ioan Iacob de la Neamţ.

„Programa activităţilor din grădiniţă cuprinde tematici cu conţinut religios în preajma sărbătorii Sfintelor Paşti, iar la grupele mari se abordează profunzimea mesajului: Patimile, Moartea şi  Învierea Domnului”, a subliniat Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial, coordonator de proiect.

De asemenea, educatoarele Florica Roja şi Nicoleta Homonea au precizat că s-au pregătit din timp pentru punerea în scenă a dramatizării  „Hazail”.

 „În acest an am început postul Sfintei Învieri cu nevoinţa de a pregăti o dramatizare amplă cu preşcolarii Grupei Mari A de la Grădiniţa „Furnicuţa” Arad, aşa că am redus timpul de joacă, l-am umplut cu istoare biblice care au lămurit multe înţelesuri ascunse de această istorisire dramatizată, iar desenele realizate de copii au oglindit capacitatea lor de înţegere a mesajului biblic, dar şi abilităţile artistice şi imaginative”, a subliniat Florica Roja, educatoare Grădinița „Furnicuţa” din Arad.

Comentarii Facebook

Comentarii recente
  1. Buna ziua! Ma intereseaza materiale concrete (dramatizari, poezii, cantecele…) cu subiecte religioase pentru copii de gradinita. Multumesc.

Lasă un răspuns


Știri recente

Săptămâna în imagini: 17 – 23 februarie

Fotografii cu momente din viața spirituală ortodoxă surprinse prin lentilele fotografilor profesioniști sau amatori în perioada 17 -23 februarie 2020. Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica Ai fotografii pentru Săptămâna în imagini? Dacă aveți fotografii care surprind…