Şase ani de la întronizarea Patriarhului Neofit aniversaţi în Catedrala din Sofia

Aniversarea a şase ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Neofit în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe a Bulgariei a fost marcată duminică în Catedrala din Sofia.

Sfânta Liturghie din 24 februarie a fost oficiată de Mitropolitul Nicolae de Plovdiv, împreună cu alţi ierarhi, în prezenţa Preafericitului Părinte Patriarh Neofit, informează Biserica Ortodoxă a Bulgariei.

La final, cu prilejul momentului festiv, Mitropolitul Nicolae a rostit un cuvânt din partea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Bulgariei.

În cuvântarea sa, Patriarhul Neofit a mulţumit ierarhilor din sinod pentru „dragostea frăţească şi sprijinul oferit” în cei şase ani de slujire patriarhală, dar şi clericilor şi poporului bulgar.

„Mă rog pentru fiecare dintre voi, pentru Biserica Bulgariei, pentru un prezent plin de pace şi pentru un viitor binecuvântat de Dumnezeu”, a spus Preafericirea Sa.

Patriarhul Neofit s-a născut în 15 octombrie 1945 în Sofia. La 3 august 1975 a intrat în monahism, iar pe 8 decembrie 1985 a fost hirotonit Episcop vicar de Sofia. În anul 2001 a fost ales Mitropolit de Ruse.

Este succesorul Patriarhului Maxim, fiind întronizat în data de 24 februarie 2013.

Foto credit: Biserica Ortodoxă a Bulgariei

Comentarii Facebook


Știri recente