Sărbătorirea zilei onomastice a Patriarhului României

Marți, 17 decembrie 2013, în ziua de prăznuire a Sfântului Proroc Daniel, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel își sărbătorește ziua onomastică.

Cu acest prilej, de la orele 9.00, Patriarhul României va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala patriarhală, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi. Sfânta Liturghie va fi urmată de la orele 11.30 de o slujbă de Te-Deum în semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru ocrotirea și ajutorul dăruit Preafericirii Sale în slujirea Bisericii Ortodoxe Române și a poporului român.

În continuare, de la orele 12.30, în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, va avea loc un scurt concert de colinde, susținut de colindători din județul Hunedoara și județul Suceava, la care vor participa ierarhi, personalități ale vieții publice românești, membrii Permanențelor Consiliului Național Bisericesc și Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, părinții protopopi de la cele nouă protopopiate din București, Prahova și Ilfov, profesori de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul și de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din București, preoți și credincioși.

La sfârșitul acestui moment aniversar, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oferi tuturor celor prezenți Pastorala de Crăciun – 2013: Nașterea Domnului, bucuria cerului și a pământului.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente