Sărbătoarea tinerilor ortodocși din Spania și Portugalia

Parohia ortodoxă română ‘Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica’ din Tarragona, Spania, a fost gazda congresului tinerilor ortodocși, reuniți în cadrul Asociației Nepsis din Spania. Sute de tineri români din Spania, Portugalia și din alte țări s-au întâlnit cu Preasfințitul Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Tema întâlnirii a fost: ‘Efectele crizei morale și social-economice asupra sănătății spirituale și trupești a tânărului’.

La începutul vizitei în Tarragona, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei, a fost întâmpinat de cei mai tineri enoriași ai acestei parohii, care a pregătit o serbare cu cântece și poezii despre perioada pascală. Impresionat de implicarea celor 17 copii, de seriozitatea cu care și-au pregătit micul lor moment artistic, dar nu în ultimul rând de felul în care și-au amenajat sala lor de clasă, în podul unei biserici catolice, Preasfințitul Timotei i-a felicitat, sfătuindu-i să fie cuminți în continuare.

Ierarhul le-a adresat un cuvânt și părinților: ‘Trebuie să-i pregătim pe acești copilași să intre în Împărăția lui Dumnezeu, iar fiecare copil are nevoie atât de mamă, cât și de tată. De aceea nu este bine ca părinții să fie separați, unul aici și altul în țară. Și pentru că frățiile voastre am constatat că nu mai aveți atât de mult timp, s-au pus bazele acestor școli parohiale, unde copiii pot învăța limba română, tradițiile noastre, cultura noastră, să fie impregnați în acest duh al credinței noastre’, a spus Preasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente