Sărbătoarea teologilor bucureșteni

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București se pregătește de sărbătoare. Miercuri, 30 ianuarie, instituția de învățământ își va cinsti ocrotitorii spirituali, pe Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur.

„Programul liturgic al hramului Facultății noastre va începe marți după amiază la orele 17:00 cu oficierea Privegherii la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon Nou la care vor participa profesorii și studenții Facultății. În ziua Sărbătorii Sfinților Trei Ierarhi, 30 ianuarie, slujba va începe la orele 07:30 cu oficierea Utreniei, iar la orele 09:00 cu săvârșirea Sfintei Liturghii la care vor sluji profesorii Facultății noastre, iar Sfânta Liturghie va fi prezidată de Preasfințitul Părinte Episcop-vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul. La Sfânta Liturghie va participa Preafericitul Părinte Patriarh Daniel care va rosti cuvânt de învățătură celor prezenți, apoi va urma proclamarea Anului Comemorativ Părintele Dumitru Stăniloae, iar Preafericitul Părinte Patriarh va înmâna premiile și diplomele de participare concurenților de la Concursul Preot Dumitru Stăniloae faza eparhială”, a precizat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Manifestările dedicate hramului instituției de învățământ teologic vor continua la Palatul Patriarhiei.

„Partea a doua a festivităților se va desfășura la Palatul Patriarhiei în Sala Europa Christiana și va consta dintr-un concert festiv susținut de Corul Facultății noastre, după care vor fi lansate Istoricul Facultății, elaborat de un grup de profesori de Teologie istorică, și Anuarul Facultății noastre pe anul 2012″, a mai spus Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu.

Facultatea de Teologie Ortodoxă funcționează în cadrul Universității din București și se află sub dubla coordonare a Bisericii Ortodoxe Române și a Ministerului Educației Naționale.

Comentarii Facebook


Știri recente