Sărbătoarea „Tăierii împrejur a Domnului” în Episcopia Devei și Hunedoarei

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a oficiat Sfânta Liturghiei vineri, 01 ianuarie 2016, în biserica Nașterea Maicii Domnului a Parohiei Deva IV, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie le-a vorbit credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie despre sărbătoarea Tăierii împrejur cea după Trup a Domnului, precum şi despre prăznuirea Sfântului Vasile cel Mare. Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să fie mai buni în noul an în care am intrat, să fie participanți activi la viața comunității parohiale și astfel să devină moștenitori ai darurilor primite de la Dumnezeu spre mântuirea sufletelor lor. De asemenea, Preasfințitul Părinte Gurie le-a urat celor prezenți urări de bine pentru anul nou care a început, cu pace sufletească și multe împliniri duhovnicești.

La final, preacucernicul părinte protopop Petru Costa, parohul bisericii Nașterea Maicii Domnului, i-a mulțumit Preasfințitului Părinte Gurie pentru prezenţa în mijlocul credincioșilor Parohiei Deva IV.

Comentarii Facebook


Știri recente