Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnic

Biserica Ortodoxă îi sărbătorește astăzi pe Sfinții Trei Ierarhi, ocrotitorii învățământului teologic. Cu acest prilej, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de către soborul de preoți și diaconi ai Catedralei. La Sfânta Liturghie a luat parte și chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, și numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea, informează arhiram.ro.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Corala „Canticum” a Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea condusă de Prof. Gelu Stratulat.

Cuvântul de învățătură ce a prezentat contextul instituirii acestei sărbători dar și viața și lucrarea Sfântului Ioan Gură de Aur, ale Sfântului Vasile cel Mare și ale Sfântului Grigorie de Nazians a fost rostit de Părintele Diacon Mihai Maxim, Secretarul Arhiepiscopiei Râmnicului.

La ieșirea din Catedrală Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți și le-a mulțumit pentru prezența la slujbă îndemnându-i totodată să fie mai buni și mai întăriți în credință, în rugăciune și fapte bune.

Ieri seară, în ajunul sărbătorii, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim a participat la slujba Privegherii săvârșită la Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi” de la Gruiul Lupului, din nordul județului Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente