Sărbătoarea Sfinților Martiri de la Niculițel în Episcopiei Tulcii

Joia aceasta, pentru al 14-lea an consecutiv, credincioșii tulceni au sărbătorit într-un mod festiv pe unii dintre cei mai vechi martiri din Dobrogea: Sfinții Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel, informează TRINITAS TV.

Sărbătoarea a început miercuri seara, la Mănăstirea Cocoș, cu o procesiune în care raclele cu Sfintele Moaşte au fost purtate până în centrul localităţii Niculiţel. Aici au fost așezate într-un baldachin special amenajat, lângă Biserica cu hramul „Sfânta Parascheva”.

Sfânta Liturghie de hram a fost săvârșită de Înaltpresfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, și de Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La slujbă au participat numeroși pelerini din Tulcea, Constanța, Galați, Brăila și București.

După Sfânta Liturghie, toți cei prezenți au luat parte la o agapă oferită la Mănăstirea Cocoș.

Sfinții Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel au fost martirizaţi în sec. al IV-lea la Noviodunum, Isaccea de astăzi, jud. Tulcea. Ansamblul care adăposteşte şi martirionul unde au fost descoperiţi sfinţii în anul 1971, se află de anul trecut într-un amplu proces de restaurare.

Comentarii Facebook


Știri recente