Sărbătoarea Sfinților de la Niculițel | PS Visarion: Cinstitele moaște sunt un semn văzut al lucrării harului Sfântului Duh

Sute de pelerini au fost prezenți la Mănăstirea Cocoș unde au participat la sărbătoarea Sfinților Zotic, Atal, Camasie și Filip. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii.

În cuvântul rostit în data de 4 iunie 2017, Episcopul Tulcii a explicat celor prezenți faptul că sfintele moaște reprezintă un semn văzut al lucrării harului Sfântului Duh, notează site-ul oficial al Eparhiei.

De peste patruzeci de ani, Sfinții Zotic, Atal, Camasie și Filip veghează plaiurile binecuvântate ale Niculițelului și odihnesc aici în venerabila Mănăstire a Cocoșului. Sfintele moaște sunt un semn văzut al lucrării harului Sfântului Duh în viața sfinților. Să-l lăudăm pe Dumnezeu cel minunat întru sfinţii Săi, a concluzionat Preasfinția Sa.

La finalul slujbei, ierarhul a sfințit salcia care a fost împărțită credincioșilor prezenți la hramul sfinților dobrogeni.

Mănăstirea Cocoș | Sărbătoarea Sfinților de la Niculițel – Basilica.ro

Biserica Ortodoxă pomenește în data de 4 iunie pe Sfinții Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel. O cinstire aparte a sfinților români va avea loc la Mănăstirea Cocoș, din județul Tulcea, unde se află așezate moaștele lor. Programul liturgic va debuta în seara zilei de 3 iunie 2017 cu oficierea Vecerniei în…

Comentarii Facebook


Știri recente