Mănăstirea Cocoș | Sărbătoarea Sfinților de la Niculițel

Biserica Ortodoxă pomenește în data de 4 iunie pe Sfinții Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel. O cinstire aparte a sfinților români va avea loc la Mănăstirea Cocoș, din județul Tulcea, unde se află așezate moaștele lor.

Programul liturgic va debuta în seara zilei de 3 iunie 2017 cu oficierea Vecerniei în biserica lăcașului monahal nord-dobrogean. A doua zi, în ziua de prăznuire a sfinților, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, va oficia Sfânta Liturghie, a precizat părintele Visarion Scutaru, Starețul Mănăstirii Cocoș.

Slujbe oficiate în cinstea Sfinților Zotic, Atal, Camasie și Filip vor avea loc și la biserica din localitatea Niculițel, precum și în lăcașurile de cult din Episcopia Tulcii.


Sfinții Mucenici de la Niculițel sunt cuprinşi în numărul celor 36 de Mucenici care au pătimit pentru Hristos pe pământul românesc, în străvechea cetate Noviodunum (Isaccea), din Dobrogea, pe la sfârşitul secolului al III-lea şi începutul celui de al IV-lea.

După moartea lor de muce­nici pentru Hristos, trupurile lor au fost aşezate cu multă evlavie de către creştini într-o criptă, numită „martirion”, din actuala localitate Niculițel – Tulcea. Acolo se aflau şi alte moaşte de martiri, din timpul unor perse­cuţii mai vechi.

Sfinții Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel – Basilica.ro

Biserica Ortodoxă cinstește la 4 iunie pe Sfinții Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel. Ei sunt cuprinşi în numărul celor 36 de Mucenici care au pătimit pentru Hristos pe pământul românesc, în străvechea cetate Noviodunum (Isaccea), din Dobrogea, pe la sfârşitul secolului al III-lea şi începutul celui de al IV-lea.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente