Sărbătoarea Sfintei Treimi la Mănăstirea Comana

În ziua sărbătoririi Preasfintei Treimi, 5 iunie 2017, PS Ambrozie a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica mare a Mănăstirii Comana din județul Giurgiu.

Episcopul Giurgiului a rostit un cuvânt în care a explicat credincioşilor prezenţi sensurile duhovnicești ale sărbătorii, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Această Taină a lui Dumnezeu unul în Fiinţă şi întreit în Persoane depăşeşte raţiunea umană, dar pentru că este descoperită oamenilor prin grija lui Dumnezeu, ea poate fi primită prin credinţă, a spus ierarhul.

Totodată, Preasfinția Sa a mai subliniat: Dumnezeu Tatăl este soarele universului, care există din veşnicie. Fiul este lumina Tatălui care a venit în lume ca să ne lumineze calea spre veşnicie, iar Duhul Sfânt este căldura care vine de la Tatăl ca să ne încălzească inimile şi să aprindă în ele iubirea lui Dumnezeu. Astfel, cum soarele cu lumina şi căldura una sunt, la fel una sunt Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt — Preasfânta Treime.

Mai departe, în Sala Tronului a Voievodalei Mănăstiri Comana, județul Giurgiu, s-a desfăşurat conferința de primăvară a preoților din Protopopiatul Hotarele. Temele abordate s-au încadrat în tematica generală a Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente