Sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare la Botoșani

Botoșănenii au participat în ultima zi a anului 2012 la slujba Vecerniei unită cu Litia săvârșită la Biserica „Sfântul Vasile cel Mare” din oraș, aflată în incinta Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Din soborul de preoți au mai făcut parte arhim. Ioan Harpa, exarh al zonei Botoșani și protos. Calinic Chirvasă, starețul Mănăstirii Coșula din județul Botoșani. Programul liturgic a mai cuprins Miezonoptica, Utrenia și Acatistul Sfântului Vasile cel Mare. Cuvântul de învățătură de la finalul slujbei Vecerniei a fost adresat de arhim. Ioan Harpa.

„Cu acest prilej, persoanele nevoiașe au primit cozonac și vin fiert, iar pentru invitați a fost organizată o agapă frățească în incinta spitalului. De asemenea, au fost oferite pachete cu alimente bolnavilor internați în spital, iar copiii de la Căminul „Elena Doamna” din Botoșani au servit o masă caldă din partea parohiei noastre”, a relatat pr. paroh Petru Chirvasă.

Sărbătoare de suflet pentru angajații Spitalului Județean de Urgență din Botoșani

Hramul Bisericii „Sfântul Vasile cel Mare” a fost un moment deosebit atât pentru credincioșii parohiei, cât și pentru bolnavii și angajații Spitalului Județean de Urgență din Botoșani. La sfintele slujbe a participat conducerea spitalului, alături de angajați.

„Medicii mărturisesc mereu că doar credința în Dumnezeu le dă putere să meargă mai departe. De asemenea, pacienții sunt încredințați că prin mila Celui Preaînalt pot trece peste momentele de boală și de criză, dar și peste toată suferința cotidiană. A fost o sărbătoare de suflet pentru că la Vecernia unită cu Litia a slujit arhim. Ioan Harpa și protos. Calinic Chirvasă. Mulți dintre ucenicii celor doi părinți au venit la această sărbătoare. Ei sunt cei care caută să împlinească îndemnurile celor doi părinți, astfel că îi cercetează pe bolnavi în duminici și sărbători. Prin aceste fapte de milostenie, oamenii devin mâini ale lui Hristos”, a mărturisit pr. Daniel Dascălu, preot misionar de caritate în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Botoșani.

Comentarii Facebook


Știri recente