Sărbătoarea Sfântului Spiridon începe vineri la catedrala bucureșteană care îl are ca ocrotitor

Sărbătoarea hramului Catedralei Mitropolitane „Sf. Spiridon Nou” – Paraclis patriarhal din Capitală începe vineri după-amiază. Slujbele se vor face cu respectarea regulilor de distanțare socială și protecție sanitară.

Privegherea, cu slujba vecerniei, litiei și utreniei, va începe vineri la ora 17:00. Sfânta Liturghie va fi oficiată sâmbătă de Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, începând de la ora 09:00.

Racla cu moaștele Sf. Ier. Spiridon va fi scoasă în procesiune din biserică și așezată în baldachinul din curte vineri, la ora 16:45, și sâmbătă, de hram, începând de la ora 07:00.

În ambele zile, racla va fi reașezată în biserică la ora 22:30, pentru a respecta restricțiile de circulație impuse după ora 23:00.

„Atât în interior, cât și în afară, slujba va fi ascultată în cele mai bune condiții”, a precizat Părintele Ionuț Corduneanu, Vicar administrativ patriarhal și slujitor al Catedralei Mitropolitane „Sf. Spiridon Nou”.

„Numărul de participanți în biserică va fi limitat, pentru a se menține distanța obligatorie. Vor fi date tichete de acces în ordinea venirii”, a precizat Părintele Ionuț Corduneanu.

„În același timp, ne-am pregătit și în afară, unde vom avea un ecran pe care slujba va putea fi văzută de către participanții care vor sta afară, respectând, de asemenea, distanța cerută de lege”, a adăugat el.

Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon Nou” – Paraclis patriarhal îl mai are ocrotitor și pe Sf. Ier. Visarion, Episcopul Larisei, pomenit de Biserica Ortodoxă în data de 15 septembrie.

Foto credit: Diac. Nicolae Sevastre

Comentarii Facebook


Știri recente