Sărbătoarea Sfântului Haralambie la Pitești

Biserica Mavrodolu din municipiul Pitești își va cinsti ocrotitorul duminică, 10 februarie 2013. Cu această ocazie Sfânta Liturghie va fi săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Biserica Mavrodolu din Pitești este monument istoric, fiind ridicată la începutul secolului al XIX-lea. Pe lângă Sfântul Haralambie, biserica mai are și hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Ierarh Spiridon”.

Sfântul a trăit în secolul al II-lea și este cel mai bătrân mucenic dintre cei cunoscuți de Biserică. Credința și minunile Sfântului Haralambie au rămas vii în conștiința creștinilor, de-a lungul veacurilor, istoria consemnând numeroase situații în care oamenii i-au cerut ajutorul în situații grele, iar el i-a ajutat. După cum se spune chiar în acatistul închinat lui, sfântul este ‘izbăvitor de ciumă și de foamete’.

FOTO: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…