Sărbătoarea Sf. Mc. Haralambie la Pitești

Biserica Mavrodolu din municipiul Pitești și-a sărbătorit duminică, 10 februarie 2013, ocrotitorul, pe Sfântul Mucenic Haralambie. La eveniment au participat peste 500 de credincioși, Sfânta Liturghie fiind oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, potrivit eparhiaargesului.ro.

Cu această ocazie Înaltpreasfinția sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, amintind de prețuirea deosebită pe care credincioșii o au față de Sfântul Mc. Haralambie.

După oficierea Sfintei Liturghii, a fost săvârșită slujba parastasului pentru tatăl și fratele Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, care au purtat numele Sfântului Mucenic Haralambie.

Biserica Mavrodolu din municipiul Pitești este monument istoric, fiind ridicată la începutul sec al XIX lea .

A fost construită inițial din lemn, în 1752, de Ene Cupetul. În 1815 Ioan Mavrodolu începe construcția bisericii de zid, lucrare terminată în 1818, când a fost sfințită de Iosif, cel dintâi Episcop al Argeșului.

Biserica are hramurile Adormirea Maicii Domnului (15 august), Sfântul Ierarh Spiridon (12 decembrie) și Sfântul Ierarh Haralambie (10 februarie).

Comentarii Facebook


Știri recente